Kaasopslag & Kaasmakerij

Bijna iedere dag wordt er de echt Texelse Boerenkaas gemaakt in onze kaasmakerij. Vanuit de winkel kunt u het kaasmaken zien. Ook ziet u de kaasopslag waar wel meer dan 25.000 kg kaas ligt te rijpen!

Foto’s, filmpjes en informatieborden leggen het kaasverhaal uit. Misschien ontdekt u na een bezoek wel het ‘geheim van onze heerlijke Texelse Boerenkaas!’

Proef de smaak van Texel Boederijwinkel

Proef de smaak van onze heerlijke Texelse koeien-, schapen-, en geitenkazen in de boerderijwinkel. Regelmatig proberen onze kaasmakers nieuwe soorten die alleen bij ons in de winkel te vinden zijn. Naast onze kazen hebben we een ruim aanbod van typische Texelse producten zoals appelsap, wijn, lamsvlees, chips, jam, pasta, mosterd, chutney, conserven en handcrème.

Boerderijtoer & Kaasproeverij

I.v.m. het Corona virus worden er geen rondleidingen gegeven.

Iedere zaterdag: Aanvang 11.00 uur
April t/m oktober ook iedere dinsdag en vrijdag: Aanvang 14.00 uur

Reserveren niet nodig
Kosten volwassenen: € 5,50 p.p.
Kinderen van 4 tot 10 jaar: € 2,75 p.p.

Leuke weetjes over Texel, het Texelse schaap en uiteraard het kaasmaken komen in deze rondleiding aan bod. De toer duurt ongeveer 1 uur en wordt afgesloten met een lekkere kaasproeverij met uitzicht op de kaasopslag waar ongeveer 25.000 kg kaas ligt!

Groepen
Wij geven ook rondleidingen met proeverijen voor groepen op aanvraag. Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken.

Landschapspad Schapenmuseum

Volg het landschapspad naar het Schapenmuseum achter de boerderij en kom alles te weten over het oude landschap van Texel. In het Schapenmuseum van Stichting Skéép en Lantskap leert u alles over het Texelse schaap. Ook draait er een film over de Texelse schapen. Toegang is gratis.

 

Ervaar het boerenleven Schapen

Ervaar het boerenleven op Wezenspyk. In de stal en rondom de boerderij staan de schapen.

Trekpontje over het kanaal Wandelpad Skeep en Lantskap

Vanaf Wezenspyk kunt u het Skéép en Lantskap pad bewandelen. Deze route start op Wezenspyk en is ongeveer 3 km. U loopt rond de polder van Wezenspyk en over de Dijk. Op de route komt u een trekpontje over het kanaal tegen. Dit rondje is onderdeel van een groter wandelpad van Skéép en Lantskap.